torsdag 5 januari 2012

Bloggen tar sin början

Detta är alltså det första inlägget i bloggen med survivalistinriktning. Jag skall erkänna att jag tidigare startat bloggar vilka efterhand har dött ut, varför jag skall försöka hålla mig från innehåll med kort bäst-före-datum. Målet är dock fortfarande att skriva så länge jag (över)lever. ;)

Nog om detta, mer om mig.
Jag läser alltså till ett pappersvändaryrke i en medelstor svensk stad. Har alltid varit intresserad av att klara mig själv, att förstå hur saker fungerar och att ha flera vägar till ett mål (studiemässigt, arbetsmässigt, privat) ifall något av dem inte fungerar. Därför är det kanske inte så konstigt att jag blev intresserad av det som tydligen kallas survivalism.

Vilka förkunskaper har jag?
Scout sedan barnsben, genomförd värnplikt, tränat kampsport tidigare, har viss mekvana. I övrigt enbart teoretisk kunskap från böcker, tidningar, internet och radio. Inga praktiska förberedelser i dagsläget förutom att de gamla friluftssakerna ligger i garderoben. Har aldrig utövat dessa intressen i survivalistsyfte även om mycket av kunskapen går att tillämpa.

Min syn på när skiten träffar fläkten.
Jag tror vi inom 5-25 år kommer få ta konsekvenserna av det luftslott som det ekonomiska systemet är. Först kommer euron att braka samman, USA kommer att tappa fotfästet och världen kommer gå in i en jättelågkonjunktur. Arbetslösheten stiger och de ekonomiska hjulen kommer sluta snurra eftersom färre har inkomster de kan spendera vilket leder till att fler blir arbetslösa vilket leder till att färre kan konsumera vilket leder... Vilket leder till ökad kriminalitet och i slutskedet samhällets förfall. Besvärligare klimat, flyktingströmmar, sinande resurser kommer självklart bidra till problemen men som jag ser det är det det finansiella systemet som kommer att orsaka den slutgiltiga kraschen.

Jag tror inte att staten vill förfölja mig, jag tror inte på zombies, jag tror inte världen styrs av en hemlig sekt.

Hur har jag tänkt att förbereda mig.
Eftersom jag inte tror på en ögonblicklig katastrof i stil med zombie-, apornas- eller djävulens världsherravälde är min plan att successivt under de kommande 10 åren bygga upp ett oberoende av och en sköld från samhället.

Vilka praktiska steg har jag tänkt att ta?
Eftersom gränsen mellan foliehatt/galning och realist är hårfin och ingen med säkerhet kan förutsäga framtiden är min plan att ta det hela stegvis. Att flytta ut på landet, odla egen mat, ha vedkamin, jaga etc för att det är "mysigt" och bunkra mat för att det är "bra att ha". För mig är det viktigt att inte min familj tror att jag är något psykfall som kunnat platsa en i outsidersdokumentär...

Alltså: Boende på landet, Komma igång med matodling, experimentera med alternativa energikällor, matförvaring. Målet är att inom ett år ha byggt upp ett oberoende så vi klarar oss två månader helt avskärmade från omvärlden och att inom tio år ha bytt boende och så långt det är ekonomiskt möjligt blivit helt oberoende.

Wesley Tulum heter egentligen någonting annat.

1 kommentar:

  1. Hej!

    Kul att läsa dina inlägg! Din bakgrund och dina prioriteringar är skrämmande lika mina egna. Ska bli intressant att se vad du har för tankar och idéer om saker och ting!

    /Kuslingen

    SvaraRadera